Svetová finančná kríza negatívne ovplyvňuje rast UNEXU

27.10.2008 Snina

Snina/Uničov 27. októbra (TASR) - Finančná kríza na svetových trhoch a kurzové výkyvy negatívne ovplyvnili tohtoročné hospodárske výsledky viacerých firiem z Olomouckého kraja, do ktorého patrí aj ...
\"Je cítiť paniku našich zákazníkov. Uvidíme ako dlho to bude trvať. Prepad tržieb nepredpokladáme, dôjde však k poklesu v našom raste. Ročne naše výsledky rastú o 30 %, v tomto roku to však bude iba 10 až 15 %, \" uviedol dnes pre TASR hovorca spomínanej firmy Boris Keka. Dodal, že podobná situácia je aj v UNEXE Slovakia, teda v závodoch v Snine a Prakovciach. \"Na znižovanie stavov zamestnancov, resp. ich prepúšťanie nie je v túto chvíľu rozhodne dôvod, \" doplnil Keka.
Kríza zasiahla přerovskú spoločnosť Meopta-optika, v ktorej došlo k poklesu tržieb a následnému prepúšťaniu pracovníkov, mohelnickú skupinu Hella Autotechnik, kde skrátili dennú zmenu a hrozí jej prepúšťanie. K útlmu výroby pristúpili aj v olomouckej spoločnosti ALW INDUSTRY, ktorá sa orientuje na výrobu hliníkových odliatkov pre automobilový priemysel.
 

Vyberte región